Wednesday, May 13, 2009
Тази реклама заедно с Тази :)

Много интересни и заинтригуващи ТВ реклами, различни по своята цел но с голям общ целеви знаменател - да ти се набият в съзнанието, било то атакуващи разсъдъка и вечните чувства за отговорност и страх (първата) или вечния стремеж към по до-добра въшност и производните качества от такава.

Много ме радва първата за чистото си послание и най-вече борбата на душата да остане. Сякаш за пръв път някои решил да визуализира тази иначе толкова литературна 'борба' и то много семпло и ефективно. Героите не са важни, а техните (нашите) живот и душа и как бихме се 'преборили' да си ги запазим ако само затегнем коланите..

Втората ми напомня много за детските ми години (може би косвена цел да асоциира чувства на носталгия или наивност присъща на малките герои готови да повярват на качествата на продукта) но предлага една много семпла идея - способноста да правиш каквото поискаш. И са използвали лек мотив, такъв който не те кара да се отдръпнеш от посланието на рекламата тип 'да бе да, тая паста за зъби да е толкова добра и да си правя квото искам' ами просто го поставят в една 'лека' ситуация с деца, които принципно да ги убедиш не е трудно. Тук се наммеква на галантноста на продукта - не прави тя сичко, но ти помога достатъчно. И после естествно ти утвърждават за непреходноста му през целия ти живот ( усмивка за цял живот )
Смешното, което ти се набива е в парадоксалността и небрежността на главния герой и неговата история (тук вече идват и тънкостите на гласа му, визията, слънчевия ден и пр.:)

Та така, ке разсъждавам и в/у други мноооооого ху'аи рекламки.

Засега най-интересното е че се научих да да хипер-линквам...

0 comments:

Post a Comment

Follow

share

About Me

My Photo
pe6o
I can#t describe myself and even if I could, I should not.
View my complete profile

Twitter